dimarts, 15 de maig del 2007

COLOMS MISSATGERS D'AJUDA ONLINE

Em trobava sol al meu hospital, desbordat de feina d'estudi i compaginant el meu treball amb la vida privada. Els xiulets de les bombes amb missatges electorals, actes, repartiment de somriures a la ciutadania i rodes de premsa quedaven relativament lluny de la meva posició. Vaig intentar fer arribar un missatge on-line, com qui en temps de guerra envia un colom missatger demanant ajuda.

Vaig escriure un mail a cada partit però no amb connexió wi-fi, de moment aquí a Gavà, la campanya no gira entorn la connexió inalàmbrica que els alcaldables d'altres ciutats pregonen que faran arribar. Al missatge demanava informació sobre els xocs que les diferents esquadres polítiques estaven lliurant amb els seus oponents. Òbviament, jo ja estava assabentat de que a les seves webs i als mitjans locals en mans del Govern municipal i a d'altres en les dels opositors ideològics estarien farcides d'aquesta informació però no era així, només els mitjans de la força que ara mateix es troba al post de comandament, tenen les infraestructures suficients com per poder acompanyar els combatens en primera linea de foc. Malauradament el nostre hospital de campanya no compta amb aquests recursos.

De fet, el que volia comprovar només era si totes les vies de comunicació amb els electors estaven en condicions de ser utilitzades; volia saber si el continus moviments dels exèrcits i els punts calents de la batalla havien minvat la capacitat dels partits per comunicar-se on-line amb els que els hauran de donar l'impuls final per arribar a l'Ajuntament.

Vint-i-quatre hores desprès aquests són els resultats:

Esquerra Republicana de Catalunya

Temps d'espera de resposta després del meu mail: 5 minuts.

Resposta donada: Em van dir que tota la informació que jo demanava la podria trobar al seu lloc web i al blog del seu candidat.

Destaca: Les seves vies de comunicació on-line continuen eficients. Bon feed-back amb l'elector. No es poden introduir comentaris al blog del candidat Marcel·lí Reyes. La seva web és força completa en quantitat d'informació útil sobre el seu partit i la batalles de campanya.

Ciutadans - Partido de la ciudadania

Temps d'espera de resposta després del meu mail: 10 minuts.

Resposta donada: Em van dir que la informació que demanava no la podíen enviar per correu electrònic però que en tot cas podia concertar una entrevista amb ells per tenir-la.

Destaca: Les seves vies de comunicació online continuen eficients. Bon feed-back. A la seva pàgina web encara li queda una mica per ser del tot útil informativament parlant.

Partit Socialista de Catalunya

Esperant resposta...

Destaca: Les seves vies de comunicació on-line amb l'elector semblen inoperants. Avui mateix el format del blog del seu candidat, Joaquim Balsera, s'ha renovat per complet, fent-lo molt més interactiu i s'hi pot trobar molta més informació. De fet, el que abans tenia aparença de blog ara la té de pàgina web. A l'hospital no canviarem el seu enllaç de categoria però. El lloc web del partit està força ben aprofitat amb bastant volum d'informació del partit i de la campanya

Es dóna la casualitat que un mes abans d'iniciar-se la campanya, Balsera va enviar publicitat a totes les llars de Gavà anunciant el seu blog i destacant que podíem fer arribar els nostres comentaris però de moment la resposta no ha arribat fins a les nostres posicions.

Convergència i Unió

Esperant resposta...

Destaca: La seva web s'actualitza poc i té molt poca informació sobre la campanya. Els canals comunicatius via Internet amb l'usuari són escasos. El lloc web de CDC és molt poc útil i està poc actualitzat. El de UDC de Gavà no existeix o s'ha perdut entre les runes de la lluita i no l'hem pugut trobar.

Esquerra Unida i Alternativa - Iniciativa per Catalunya Verds

Esperant resposta...

Destaca: Poca actualització de les webs, tant la d'EUiA com la d'ICV. Durant aquesta batalla electoral els batallons destinats per la comunicació interactiva han patit algunes baixes.

Partit Popular de Catalunya

Esperant resposta...

Destaca: Informació sobre la campanya poc útil a la seva web. El colom missatger amb el meu correu electrònic encara espera poder tornar amb una resposta a l'hosp
ital de campanya.