divendres, 14 de setembre del 2007

BOMBES CLÚSTER DE PROPAGANDA D'INAUGURACIONS I FESTES

Demà 15 de setembre, per si algú del poble encara no ho sap, s'inaugura el rerreanomenat espai (Maragall), Centre Cívic per a les Arts Escèniques. Així ens ho han fet saber fins a la sacietat els mitjans de comunicació locals controlats pel PSC, amb edició especial del Bruguers inclosa, els cartells anunciadors de plàstic del bó i a tot color penjats dels fanals i la propaganda, que tampoc escatima en pressupostos, a les nostres bústies.

Tota aquesta difusió de la primera gran inauguració de la present legislatura sembla que ha caigut com a bombes clúster damunt la població, que segurament hi assistirà en massa i de pas gaudirà d'una "degustació dolça" després dels parlaments, als que hi posarà també veu el conseller d'educació Ernest Maragall.

Des d'aquí a l'Hospital donem la benvinguda al nou e (M) (l'ajuntament creu que és més cool dir-ho així) pel que suposa tenir una agenda estable d'actuacions de qualitat de totes les arts escèniques i també per la utilitat que un espai com aquest brinda a les diverses associacions i entitats de la nostra vila.

Critiquem, però, l'ús electoralista i propagandístic (potser en part inevitable) de la creació d'aquest nou servei municipal. Nosaltres no el veiem com un regal de l'Ajuntament ni del PSC sinó com un bé que Gavà es mereix i no creurem pas que un altre partit en la situació del govern local no hauria fet el mateix; potser abans i tot com quan a Viladecans es va construir l'Àtrium.

També critiquem l'ús inapropiat dels suports on s'ha fet la propaganda del nou Maragall. Ignorem quant ens costa al poble cada cartell anunciador i cada llibret informatiu a les nostres bústies i cada edició especial del Bruguers. Pensem que el missatge pot arribar a la gent de la mateixa manera sense necessitat d'utilitzar aquests materials. Potser serien millors suports, en principi de pitjor qualitat i no tan macos, el paper reciclat, els cartells de fusta reutilitzats com els que fan servir els altres partits polítics i les tintes no contaminants, no com les que s'utilitzen al Bruguers. El contingut informatiu no seria el mateix i la despesa menor i més ecològica? En que podrien gastar-se el que s'estalviessin?

Una delegació especial de l'Hospital de Campanya es desplaçarà demà a la inauguració per presenciar-la in-situ i poder parlar-ne al respecte.

************

I el dia 16 de setembre, gran festa socialista. A la pineda de Gavà té lloc la Festa de la Rosa. Hi assistirà el president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, el president de la Generalitat, José Montilla, la ministra de Vivenda, Carme Chacón, i l'alcalde de Barcelona Jordi Hereu entre d'laltres dirigents, representants i simpatitzants del PSC, sobretot del Baix Llobregat.

Aquesta festa sempre arreplega un bon grapat de periodistes i mitjans de comunicació de caire local, autonòmic i estatal que posen per un dia un escenari gavanenc a l'actualitat més destacada. Per això l'Hospital no hi assistirà.

1 comentari:

Sònia... no tan fiera... ha dit...

I nosaltres encara estem esperant que ens deixin un lloc o un altre per al nostre espectacle... aich!!! Potser el Maragall??? :-) Ho dubto!

No m'agraden aquestes super-publicitats, trobo que no cal tant de merdé.. però al menys hem recuperat un gran espai cultural..