dimarts, 11 de setembre del 2007

PSC. MOLTS FRONTS OBERTS PERÒ NO A INTERNET

RESUM

El blog de l'alcalde no s'ha actualitzat des de que va guanyar les eleccions. M'agradaria recordar a propòsit d'això que aquest bloc el va publicitar l'alcalde enviant a tots els electors, bústia a bústia, "propaganda informativa" anunciant que obria un nou espai personal a internet. En aquesta propaganda, a tot color i en paper de bona qualitat, ens animava a entrar-hi i a escriure-li suggerències i preguntes. Aquest bloc de l'alcalde Balsera es va obrir poc abans de començar la campanya electoral. No hi ha cap dubte de que va ser una operació electoralista, que es va gastar diners públics en publicitar-la i que un cop guanyades les eleccions ha deixat abandonat. Des d'aquí a l'Hospital de Campanya ens hem intentat posar en contacte dues vegades amb Balsera a través del seu bloc, i no hem rebut cap resposta.

El lloc web de socialistes.cat de Gavà, s’actualitza. No tant com a priori s’esperaria d’un partit amb tanta presència i tant important. No obstant es manté més o menys al dia de les coses que poden interessar però no es centra només en l’àmbit municipal. Podria renovar més el seu contingut i fer-ho tot més complet.

Al Portal de l’Agrupació Municipal del PSC li passa més o menys el mateix que al bloc de l’alcalde, no es renova gaire, tot i que aquest lloc sembla que sigui més per les vacances d’estiu que no pas per passotisme després de guanyades les eleccions.

Una curiositat, a cap dels llocs webs dels socialistes, hi ha cap referència a la Diada Nacional de l’11 de Setembre. Tampoc cap referència a les agendes dels webs de la inauguració del nou Auditori Maragall. A l’anàlisi explicarem per què.

ANÀLISI

El PSC Gavà compta amb un gran avantatge de la que les altres agrupacions municipals manquen. Amb uns mitjans de comunicació locals alineats amb el poder a l’Ajuntament, no és necessari una actualització exhaustiva i diària dels continguts a les seves webs. La propaganda penjada als fanals, la televisió local i el periòdic municipal fan aquesta feina. Potser el perfil de votant de PSC a Gavà no utilitza internet per a informar-se del que fa el seu partit.

El PSC a Gavà té molts fronts oberts, no cal fer saber per internet el que es pot saber caminant pel carrer, obrint la bústia de casa o encenent la ràdio i la televisió.

Balsera ha tingut molta barra obrint un blog per a que després de passades les eleccions el deixés abandonat. Es va gastar molts recursos fent-li propaganda que bé li anirien al nostre Hospital de Campanya.

CONCLUSIONS

Al PSC no li fa falta actualitzar molt els seus llocs webs perquè tenen molts altres fronts informatius oberts.

Balsera es va gastar diners en publicitar un bloc que només va utilitzar només per a fer campanya electoral.

Pel que es refereix al PSC, l'Hospital tindrà més feina mirant mitjans de comunicació convencionals que no pas internet.